Hoe leer je Reiki?

Je wordt Reiki-beoefenaar door een cursus Reiki 1 te volgen. Deze vindt plaats middels een mondelinge traditie waarin essentiële onderdelen zoals het Reiki-verhaal, de universele levens-energie, de reiki energie, en de vijf Reiki-leefregels z’n plaats krijgen. Reiki is een leraar-leerling systeem dat terugvoert naar de grondlegger, met andere woorden, de lijn van jou terug naar Usui is bekend. Voor de volgende stap moet je een zekere mate van 'overgave' of bereidheid hebben, hetgeen wellicht de meest cruciale component en tegelijkertijd de minst benoemde of onderkende is. Dan kunnen de Reiki-inwijdingen — de rite de passage van géén-Reiki naar wél-Reiki — succesvol plaatsvinden en ben je in staat Reiki toe te passen, zoals door handoplegging. Reiki geven en ontvangen is dan ok een wezenlijk onderdeel van de cursus; door het te 'doen' ga je het leren 'voelen'. Ook krijgt je vijf Reiki-principes mee als leidraad voor een innerlijk kompas. De laatste component is meditatie wat je in het geval van Reiki-beoefening ook kunt interpreteren als focussen, je aandacht erbij houden. Een Reiki 1 cursus duurt vier dagdelen (of twee dagen). Ik geef géén on-line cursussen.

In een vervolgcursus Reiki 2 krijgt je kennis over drie Reiki-symbolen met bijbehorende spirituele spreuken (veelal "mantra’s" genoemd) en leer je hoe deze te gebruiken. Samengevat, deze stellen je respectievelijk in staat de energie te focussen, een behandeling op afstand te geven, en specifiek de denkgeest Reiki te geven. Een Reiki 2 cursus neemt ook vier dagdelen of twee dagen in beslag, en ook deze cursus biedt ik níet on-line aan.

Als je bij mij een cursus hebt gedaan, dan kun je de rest van je leven terugkomen om vragen te stellen.

Als je de intentie hebt zelf Reiki uit te dragen, dan kan je Reiki Master worden. Dit is maatwerk en zal voor ieder individu anders zijn, in tijd en in geld.

Iedere cursus vergt een financiële bijdrage, net zoals je sportschool of yogalessen. 

Door al het onderzoek dat ik heb gedaan dan wel ben tegengekomen, bied ik Reiki aan op een manier die de werkelijke essentie omvat, door veel ervaren Reiki-beoefenaars benoemd als Licht en Liefde. Dát is waar het om gaat! Ik bied dit aan in een setting waarin ik aandacht heb voor Japanse culturele en spirituele concepten om uit te leggen waar Reiki vandaan komt zodat je je daar spiritueel en energetisch mee kunt verbinden. Deze verbinding trekken we door tot in onze Westerse cultuur en samenleving want dat is de dagelijkse realiteit waarin we leven en Reiki toepassen.   

Ik bied cursussen aan volgens de richtlijnen van de vereniging Reiki Cirkel. Zie daarvoor DEZE verklaring.